1. ročník závodu O pohár CHS Z Gilanu

25.01.2011 21:03

     Minulý týden  jsme  celá rodina  vyrazili na závody.  Pozvali jsme i Martinu,  ale měla nějaké organizační problémy, tak to nakonec vzdala. Marta  se nakonec vybavila jen foťákem, Coru půjčila Vítkovi, což se ukázalo jako velmi prozíravé, poněvadž máme docela  dost  fotek. Vítek tam perlil,  cvičil s pamlskem  v ruce  (jinak by mu Corča zdrhla)  a vypadalo  to moc pěkně.

     Cherry předvedla  průměrný  výkon v  poslušnosti  a  o  něco  lepší ve  speciálních  cvicích.  Aport  párku  ji nějak  nebral, nepochopila,  že   tu  uzeninu  má  jen  sebrat  a nežrat,  nikdy  nic  takového  nedělala,  tak  ho  raději   nechala ležet.  Zato  ježdění  v kolečku bylo o poznání lepší. Nebylo to  tak krásné,  jako Corča, která  se tvářila, že ji v kolečku vozíme běžně každý den.  Cherry  se  pokusila vystoupit  za  jízdy,  ale  po  domluvě  si  dala říct  a  hezky  se   projela.  Odložení  za rušivých vlivů  (uprostřed piškotků a kousků párku) bylo hezké, Cherry se ani nehnula.  Aport míčku z tunelu zvládla Cherry taky  docela dobře,  jen se   cestou trochu proběhla a  nakonec mi míček  přinesla až do náruče, domnívaje se zřejmě, že se s ní budu tahat, jako ostatní psi .  Skákání v pytli  ji trochu poděsilo, nikdy tak hezké kalhoty na  mě neviděla,  proto se rozhodla,  že  je třeba je řádně označit a pošlapat.  Nakonec jsme to všechno zvládli. Zlatým hřebem našeho vystoupení byla obrana,  vyštěkání i prohlídku s výslechem zvládla výtečně,  útěk po vzoru ZPO1 moc nepobrala, nezná,  že by figurant odcházel pomalým krokem,  ale po povelu jej razantně zadržela.  Konec obrany byl již bez zádrhelů, ovšem kromě  pouštěček - figurant  jí hooodně chutnal.  Na pouštěčkách  jsme nakonec  přišli o tolik  bodů,  že měla až druhou nejlepší obranu. V celkovém součtu jsme skončili na 5. místě.

     Vítek skončil 11. jen díky Martě a Corče, poněvadž nechtěl nastoupit na obranu. Asi dobře věděl, proč, neb Corča předveda jeden ze svých nejhorších výkonů. Revír, vyštěkání a výslech byly na jedničku, ale už tam bylo vidět, že Cora netuší, proč má do toho divného člověka kousnout, když ji zjevně nijak neohrožuje. Toho se pak už držela celý zbytek obrany, povzbuzena ještě zbytky párků na zemi. No prostě docela ostuda. O to horší, že v součtu poslušnosti a speciálních cviků měl Vítek tak pěkné body, že by býval s přehledem vyhrál v kategorii bez obran.  Nakonec se nad ním smilovala vítězka a svou cenu mu věnovala. Tak legračně ošklivého psa (alarm na mobil) nechtěla, takže se ho ráda zbavila. Tím se stal Vítek neoficiálním vítězem s oficilání cenou.