Podzimní zkoušky

11.11.2013 21:50

Na podzim jsem se přihlásil na dvoje zkoušky. Na domovském cvičáku v Hostivici jsme úspěšně složili ZVV1. Úplně jsem na zkoušku nechtěl, ale bylo málo lidí, tak jsem se přihlásil. Ráno nás čekalo na cvičáku nemilé překvapení - vandalové poškodili zámky a ukradli prlna z překážek, navíc posypali plac granulemi a všude byl děsný puch.  Hned jsme se tedy otočil sa vrátil se domů pro nářadí, abychom mohli s Ostatními chlapy společně zámky opravit. Překážka byla nemilá, ale naštěstí máme  přenosnou. Hned po slavnostním nástupu  jsme vyrazili na stopy na osení u hřbitova. Osení bylo nízké, ale hlavně pošlapané od zvěře, což se stalo osudným zejména  ZMkám. Simona s Nelou prošly s odřenýma ušima, Marta a Dana nakonec ne, obě malé příšerky se chytly stopy zvěře a rozhodně nečuchaly to, co měly. Ejs šel moc hezky, sice se trochu  motal v místě, kde chodily srnky, ale  dal si říct. Lomy vypracoval skvěle a předměty zalehl taky hezky. Stopu došel nakonec za hezkých 80 bodů. O nejvíc bodů jsem přišel hlavně proto, že jsem několikrát  zkrátil šňůru a šel blíž za psem. Další stopu měla háravka, ale to už jsme metelili z pole pryč. 

Na cvičáku mezitím ostatní vysbírali granule a  umístili novou překážku, kterou jsme si všichni ještě vyzkoušeli, protože ji používáme velmi málo. A šlo se na poslušnost. Ejsín chodil moc pěkně, bohužel překážku zvládl tentokrát až s pomocným povelem, protože byla umístěna blízko původní, tak byl trochu zmaten. Také aport měl s povelem navíc (pro jistotu) a nakonec za svůj výkon obdržel  83 bodů. Potom byly poslušnosti ZZO - všichni byli více či méně úspěšní a všichni prošli ke speciálním cvikům. Marta si nakonec zacvičila s oběma fenami, s Kety šla jako pomocný pes právě mně, když byl Ejs na odložení (což máme skvěle secvičeno, takže nebyl problém), podruhé šla Cora jako párový pes háravé feně na konci celých zkoušek. Taky si v tom divadle zahrála Shelbička - ve speciálních cvicích podle ZZO se mají pohybovat 2 psovodi se psy (samozřejmě byli požadováni přátelští a nekonfliktní, takže naše smečka byla v kurzu),  Shelbičku  nakonec vodil Tonda Budík a Coru Marta. Opět všichni prošli  bez ztráty kytičky. 

Nakonec byly obrany. Figuroval Luboš Adamec, který Ejsovi nesmírně chutná. Taky ho to stálo slušnou řádku bodů, protože se už tak těšil na přepadení u výslechu, že vyrazil, sotva se posadil u nohy. Naštěstí Luboše neulovil a po mém povelu se vrátil zpátky k noze, a mohli jsme pokračovat. Obranu jse zvládli za 86 bodů, se ztrátou 5 bodů za zajištění a následně 3 bodů za ochranu. Nebýt neukázněnosti, mohlo být bodů daleko víc, ale pozitivní je, že se mi Ejse povedlo včas odvolat a přesto mělo kousání šťávu. 

Takže kromě  ZMek prošli všichni, my jsme si odnesli krásných 249 bodů (při tom, co se na cvičáku dělo ráno a celkové nervozitě to je moc hezký výsledek)

O 14 dní později jsem si domluvil BH c Berouně. Zkoušky pískal pan Vladimír Nedvěd, což zaručovalo, že to bude pohodové cvičení. Ejsík chodil moc pěkně, jen odložení se mu moc nevyvedlo, ale to byla jediná podstatná ztráta. I speciální cviky zvládl v pohodě a  s celkovými 48 body jsem spokojen.